Fennoa

Monelle pk-yrityksellä on jo käytössä jokin taloushallinnon ohjelmisto missä hoituu kaikki laskun lähetyksestä arvonlisävero ilmoitukseen. Osa yrityksistä taas käyttää useampaa järjestelmää rinnakkain. Tämä voi olla fiksuakin tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi työajanseuranta ja palkanlaskenta saattaa hoitua eri ohjelmissa kuin laskutus ja kirjanpito.

Moni tarjolla olevista niin sanotuista yrittäjä ja tilitoimiston yhteiskäyttöisistä ohjelmista on kuitenkin haastava käyttää joko yrittäjälle tai tilitoimiston päässä. Usein on niin, että ohjelmaa kehitetään kirjanpitäjien tarpeista käsin mikä vääjäämättä johtaa monimutkaiseen ulkoasuun ja turhan moneen ala- ja ylävalikkoon mikä vaikeuttaa kokemattoman käyttäjän työtä ohjelmassa.

Fennoa on mielestäni ratkaissut tämän haasteen. Yrittäjän on oikeasti helppo käyttää Fennoaa. Perustoiminnoista etenkin myyntilaskun lähettäminen on tehty erittäin helpoksi ja joustavaksi. Myyntilaskutukseen on myös mahdollista laittaa päälle automaatioita.

Toinen perus toiminto mihin Fennoa on panostanut, on ostolaskujen käsittely. Fennosta saat kootun sähköpostiviestin esimerkiksi arkiaamuisin saapuneista ostolaskuista ja muista hoidettavista asioista. Pääset näkemään kuvan laskusta, hyväksymään sen ja maksamaan laskun kahdella hiiren klikkauksella. Tämä onnistuu myös mobiilissa. Laskun maksaminen osissa ja muuna kuin eräpäivänä on myös todella helppoa.

Edellä mainitut myyntilaskun lähettäminen ja ostolaskun vastaanotto, hyväksyntä ja maksaminen vakuuttivat meidät. Nämä toiminnallisuudet on mietitty oikeasti yrittäjän näkökulmasta helpoksi. Kolmas mainittava asia Fennoassa on erittäin selkeät ja laajat ohjeet ohjelman käytöstä. Ohjeissa on myös hyvä hakutoiminto sekä webinaaritallenteita eri toimintojen käytöstä.

Fennoassa on myös pitkä lista muita ominaisuuksia selkeästi toteutettuna. Fennoassa on panostettu myös yrittäjän ja tilitoimiston väliseen kommunikaatioon, joka on meidän mielestä tärkein asia onnistuneelle tilitoimistoyhteistyölle. Laskujen kommentointi ja asiakirja arkisto, sähköinen allekirjoitus sekä tiedottaminen ovat hyviä apuvälineitä sujuvaan viestintään asiakkaan ja kirjanpitäjän välillä.

Valitsimme Fennoan etenkin yrittäjän käytettävyyden vuoksi. Fennoa on kuitenkin erittäin helppo käyttöinen myös kirjanpitäjälle. Pystymme opettamaan Fennoa robottia esimerkiksi tekemään kirjauksia automaattisesti tiettyjen ehtojen täyttyessä. Tämä helpottaa myös meidän työtämme.

Tutustu lisää Fennoaan.

Fennoa hinta

Sähköisen taloushallinnon ohjelmiston hinta koostuu yleensä kiinteistä kuukausimaksuista ja tapahtumamääriin perustuvista maksuista. Fennoan hinnasto toimitetaan vain tilitoimistoille ja tilitoimistot toimivat Fennoan jälleenmyyjinä. Fennoa tilitoimisto voi siis itse päättää miten palvelun käytöstä veloittaa asiakastaan eli yrittäjää.

Olemme soveltaneet kahta eri vaihtoehtoa tämän osalta. Jos tapahtumien määrä on helposti haarukoitavissa, niin leivomme järjestelmän kustannukset meidän omaan kiinteään palveluhintaamme. Toinen vaihtoehto on, että asiakas maksaa ohjelman kustannuksista todellisten kustannusten perusteella käytön mukaan.

Yleisellä tasolla Fennoa on mielestäni hintalaatusuhteeltaan paras ohjelmisto mihin itse olen tutustunut. Olen kuullut muutaman kollegan sanovan että ”Fennoan toteutuneet käyttökustannusket ovat noin puolet Procountorin toteutuneisiin kustannuksiin verrattuna”. En osaa tarkemmin ottaa kantaa, että pitääkö tämä väite paikkaansa mutta ehkä se antaa suuntaa järjestelmän hintatasosta.

Vinst & Fennoa

 

Asiakkaamme MetsuriTrio Oy:n Anna ja Ella Hautaviita kuvailevat yhteistyötä Vinstin ja Fennoan kanssa seuraavasti:

”Yrittäjänä on paljon uusia asioita opittavana ja sen takia on ollut huikeaa saada tukea yrittämiseen Vinst Oy:ltä.  Vinstin käyttämä kirjanpito-ohjelma Fennoa on ollut meidän onneksemme helppo ja nopea käyttää. Esimerkiksi meidän monet laskut tulevat suoraan Fennoaan ja ne on sieltä helppo kuitata maksuun, eikä tarvitse sen kummemmin pelailla paperilaskujen kanssa. Vinstiin on helppo ottaa yhteyttää niin kun siinä sloganissakin lukee. Kyllä sitä välillä miettii, että kehtaako tätäkin kysyä mutta aina on kehdannut. Voin suositella tätä yritystä lämmöllä, niin uusille kuin vanhoillekin yrityksille.”

 

Autamme asiakkaitamme Fennoan käytössä sekä koulutamme myös kaikki asiakkaan päässä fennoaa käyttävät alkuun ohjelman kanssa. Tilitoimistoa vaihtaessa haemme tiedot edellisestä ohjelmasta ja siirrämme Fennoaan.

Hoidamme myös muut tilitoimiston vaihtoon liittyvät työt veloituksetta. Otathan yhteyttä, jos haluat kuulla lisää Fennoasta tai meidän palveluistamme.

 

Tilaa vinkit sähköpostiin

Tilaa vinkit sähköpostiin

Tilaamalla oppaan sähköpostiisi hyväksyt tietosuoja käytäntömme.(tekstisä linkki tietosuojaselosteeseen)
Emme luonnollisestikaan luovuta tai myy tietojasi eteenpäin 

Tilaus onnistui. Lähetämme vinkit pian sähköpostiisi.